Το τρίπτυχο Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα

24 Απρ. 2010


Το τρίπτυχο Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα

 

Σκέψη: «Μιλώ με λέξεις και εικόνες. Έχω μία τάση να πηγαινοέρχομαι στο παρελθόν και το μέλλον. Συχνά, παράγω παράλληλα μηνύματα και αδυνατώ να κρατηθώ στο παρόν. Θα έλεγα ότι μου διαφεύγει μερικές φορές… Η μνήμη είναι κάτι που δεν μπορώ να σβήσω με τίποτα και πολλές φορές η φαντασία μου είναι ασυγκράτητη….»

 

 

Σώμα: «Μιλώ με όλα τα λειτουργικά μου συστήματα. Αλλά… δεν με καταλαβαίνουν. Μου είναι εύκολο να μιλήσω με τον πόνο. Όσο πιο σκληρά μηνύματα στείλω, τόσο περισσότερο με καταλαβαίνουν. Μου φαίνεται παράξενο πως τη χαρά και την ισορροπία μου κανείς δεν την αναγνωρίζει. Ίσως επειδή ζω κυρίως το παρόν. Δεν μπορώ να πάω ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον… Χαίρομαι με απλά πράγματα και αντέχω πολύ, αλλά καταρρέω απότομα αν με αμελήσουν για καιρό.»

 

 

Συναίσθημα: «Μιλώ την πιο ακαταλαβίστικη γλώσσα! Μάλλον, είμαι το μυστήριο που όλοι ψάχνουν, αλλά κανένας δεν ξέρει πώς. Αργώ να γεννηθώ και αργώ να πεθάνω όταν μιλήσω. Έχω ελάχιστες λέξεις που με εξυπηρετούν. Έχω και πράξεις, έχω και εικόνες και έχω όλο το συμβολισμό της τέχνης να με βοηθάει ενίοτε να εκφραστώ. Αλλά, με πνίγει κυρίως η Σκέψη… κι εγώ μετά… τα βγάζω στο Σώμα!»

 

 

Τα θεραπευτικά εργαλεία διερεύνησης του τριπτύχου στοχεύουν κάθε φορά στην ενεργοποίηση κάποιου μέλους του τριπτύχου μας, με στόχο τη ΣΥΝΘΕΣΗ της αυτογνωσίας κατά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

 


Το τρίπτυχο Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Ποια ψυχολογία θα κερδίσει την καραντίνα

Όλοι οι άνθρωποι που ρωτώ αν φοβούνται για τον κορωνοϊό μου λένε «εγώ δε φοβάμαι για εμένα… φοβάμαι ...

Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Ο φανταστικός κίνδυνος του κορωνοϊού είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί χτίζει τα θεμέλια για μία ...

Η μάχη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Πώς θα γλυτώσετε τα παιδιά σας μέσα στην καραντίνα από το σύνδρομο του playstation. Ένα παιχνίδι ...

Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS