Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αναπαράγεται από ένα πραγματικό ή φανταστικό  κίνδυνο. Μας γεμίζει αρνητική ενέργεια, ειδικά αν παραμένει στάσιμος χωρίς παραγωγική αντίδραση. Ζυγίστε τον κίνδυνο. Μην ενδίδετε στην τρομοκρατία. Να φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε και να μην κολλήσουμε κάποιον από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά ως εδώ. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι λίγο μεγαλύτερος από πέρυσι. Ο φανταστικός κίνδυνος, όμως, είναι δυσανάλογος! Μην μπερδευτείτε! 

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αναπαράγεται από ένα πραγματικό ή φανταστικό κίνδυνο. Ο πραγματικός είναι απειροελάχιστος, ο φανταστικός είναι υπερφυσικός!  Ο φανταστικός κίνδυνος είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί χτίζει τα θεμέλια για μία ασθενική ψυχολογία. Όταν θα περάσει αυτή η καραντίνα και θα πρέπει να βγούμε πάλι έξω, καλό θα είναι να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλες φοβίες και διαταραχές που θα μας μολύνουν για χρόνια. Πετάξτε τον φανταστικό κίνδυνο, λοιπόν, ως εξής:

 

1. Μία φορά την ημέρα ενημέρωση. Δεν ωφελεί να διαβάζουμε/βλέπουμε συνέχεια τα νέα. Προκαλούν άγχος. Δεν ωφελεί να αναρτούμε συνέχεια τρομαχτικά στατιστικά. Δεν ωφελεί να μιλάμε συνέχεια για τον κίνδυνο. Γεμίζουμε, έτσι, το σώμα μας με αρνητική ενέργεια και γινόμαστε πιο επιρρεπείς στην ασθένεια και στη σύγχυση

 

2. Κλείστε (σίγαση) όλες τις ειδοποιήσεις στο κινητό σας και στον υπολογιστή σας. Απολαύστε την κοινωνική δικτύωση υπεύθυνα για την ψυχολογία σας. Οι ήχοι επηρεάζουν την αντίληψη, τη συγκέντρωση και την αίσθηση του παρόντος. Διασπούν αυτό που επιλέγουμε να ζούμε.

 

3. Φερθείτε στο σώμα σας με την αγάπη και τη φροντίδα που θα δείχνατε σαν να ήσασταν λίγο (ή πολύ) άρρωστοι. Δεν είναι περίεργο που τότε αυτόματα τρεφόμαστε υγιεινά και ξεκουραζόμαστε περισσότερο;  Κατά βάθος όλοι ξέρουμε αυτό που μας κάνει καλό. Αυτή θα έπρεπε να είναι η καθημερινότητα για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. 365μέρες/χρόνο. 

 

4. Πίνετε πολύ νερό, περισσότερο από 70% αποτελούμαστε από νερό. Εξετάστε τι ακριβώς είναι αυτά που καταναλώνετε και κάντε επιλογές αποτοξινωτικών διατροφών για την ενίσχυση του οργανισμού σας από το στρες.

 

5. Πάρτε μια κόλλα χαρτί, γράψτε όλα, μα όλα, τα πράγματα που σας δίνουν ακόμη και το πιο στοιχειώδες θετικό (+)συν στην καθημερινότητά σας! Ένα ζεστό μπάνιο, το αγαπημένο σας φαγητό, η αγαπημένη σας στιγμή, το αγαπημένο σας αστείο, οι αγαπημένοι σας άνθρωποι, το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα, το αγαπημένο σας χαμόγελο, το αγαπημένο σας χόμπι, το αγαπημένο σας μυστικό, το αγαπημένο σας μέρος να επισκέπτεστε, την αγαπημένη σας μουσική, το αγαπημένο σας βιβλίο, την αγαπημένη σας ταινία, τις αγαπημένες σας διακοπές, τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, τις αγαπημένες σας αναμνήσεις  … πάρτε μια βαθιά συνειδητή αναπνοή που θα σας γεμίσει οξυγόνο και θα σας φέρει στο εδώ και τώρα! Και ξεκινήστε την εφαρμογή! Κάθε μέρα, 365ημέρες /χρόνο! Ένα (+)συν  την ημέρα, το πλην(-) το κάνει πέρα.

 

6. Κινήστε το Σώμα με οποιοδήποτε τρόπο! Διακόψτε, έτσι, τη σκέψη. Το σώμα στη συνέχεια θα κινήσει το Συναίσθημα και τη Σκέψη σας χωρίς να το καταλάβετε. Το τρίπτυχο σκέψη-σώμα-συναίσθημα ενδοεπικοινωνεί και βοηθάει πάντα το ένα το άλλο αν μάθουμε να το χειριζόμαστε στα δύσκολα. 

 

7. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας για την καθημερινότητα και όχι μόνο τις ειδήσεις στις επικοινωνίες σας. Αποδεχτείτε ότι μπορεί να εναλλάσσεται συχνά το συναίσθημά σας και ακολουθήστε το με αγάπη. Μη φοβάστε να θυμώσετε, να κλάψετε… μοιραστείτε το.

 

 

 

Είναι μία μοναδική ιστορική στιγμή που πρέπει να ανασύρουμε την αρετή της υπομονής και της συγκέντρωσής μας στα θετικά (+)συν του εαυτού μας και του συνόλου. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όταν μας γεμίζουν, δηλαδή, με αρνητικές (-) πλην σκέψεις και συναισθήματα, χρειαζόμαστε να εντείνουμε την εργασία μας πάνω στα συν(+). Αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε ψυχολογικά και ανοσοποιητικά δυνατοί ώστε να περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα. 

 

Η μάχη της ψυχολογίας δεν κερδίζεται όταν εμμένουμε στα (-)πλην. Αλλά, όταν αναδεικνύουμε τα συν (+) που θα μας φέρουν δυνατούς στην κορυφή…. πάνω στο "κύμα" έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα! Καλή δύναμη σε όλους μας! Η ασφάλεια βρίσκεται μέσα μας!

 

 

* Τα άρθρα είναι ψυχοεκπαιδευτικά. Δεν είναι διαγνωστικά ούτε θεραπευτικά εργαλεία. Στοχεύουν στην ενημέρωση και τη γνώση.

 Facebook Page: Συνθετική Αυτογνωσία www.evysyrou.gr

Ιστοσελίδα:   www.evysyrou.gr

*Πηγή Άρθρου & Δικαιώματα:

Εύη Σύρου

Γνωσιακή Ψυχολόγος

Université Lumière Lyon 2

 

 

 

 

 


Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Ποια ψυχολογία θα κερδίσει την καραντίνα

Όλοι οι άνθρωποι που ρωτώ αν φοβούνται για τον κορωνοϊό μου λένε «εγώ δε φοβάμαι για εμένα… φοβάμαι ...

Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Ο φανταστικός κίνδυνος του κορωνοϊού είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί χτίζει τα θεμέλια για μία ...

Η μάχη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Πώς θα γλυτώσετε τα παιδιά σας μέσα στην καραντίνα από το σύνδρομο του playstation. Ένα παιχνίδι ...

Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS