Γνωσιακή Ψυχολογία

Οι Συν-Θέσεις της Συνθετικής Αυτογνωσίας

Οι Συν-Θέσεις της Συνθετικής Αυτογνωσίας

 Η εκπαίδευση/θεραπεία στην τρίπυχη επικοινωνία σκέψη-σώμα-συναίσθημα γίνεται με διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές.

 

Κάθε μία από αυτές, στοχεύει σε διαφορετική ενεργοποίηση του τριπτύχου μας, δημιουργώντας τελικά μία ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου δυναμικού ως νοητική, σωματική και συναισθηματική οντότητα.

 

Η εκπαίδευση/θεραπεία περιλαμβάνει:

 

 Ασκήσεις ευαισθητοποίησης των αισθήσεων, παρατηρητικότητας, αυτοσυγκέντρωσης


 Ασκήσεις αναπνοής σε συνδυασμό με κίνηση και λόγο


 Ασκήσεις έκφρασης και συναισθηματικής αποκωδικοποίησης με έμφαση στη γλώσσα του σώματος, την έκφραση του προσώπου & την κινησιολογία του ρυθμού


 Photolangage: Χρήση μεθόδου φωτογραφίας για την εισαγωγή της σκέψης σε εικόνα & το αντίθετο και την ενεργοποίηση του λόγου. Γαλλική μέθοδος έκφρασης , για τη διευκρίνιση της συναισθηματικής έκφρασης και τη δυναμική της γλωσσολογίας που περιγράφει ή προσπαθεί να περιγράψει την εικόνα μιας αίσθησης.


 Ψυχόδραμα: υποκριτική δράση θεμάτων με στόχο τη βιωματική αντίληψη του συναισθήματος και την εκφραστική δυναμική του. Τεχνική Moréno.


 Τεχνική Autogenic Training: Ασκήσεις αντίληψης έντασης, βάρους, release, ισορροπίας και εκτροπής της,  με στόχο την εισαγωγή στην τεχνική χαλάρωσης. Από μερικές χαλαρώσεις οδηγούμαστε στην Ολική Χαλάρωση που κορυφώνει την αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω νοητικής διεργασίας. Tο Body Release, που επιτυγχάνεται με την τεχνική αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης καθώς ενοποιεί τη δυναμική του τρίπτυχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα. Εφαρμόζεται σε κρίσεις πανικού, άγχους και ελέγχου του πόνου σε χρόνιες ασθένειες. Αποτελεί, παράλληλα, μία πολύτιμη βάση για δημιουργική γραφή και σύνθεση. Τεχνική J.H.Schultz, εμπλουτισμένη με γνωσιακές πτυχές άσκησης και body training με ειδικές ασκήσεις ισορροπίας σε μπάλες pilates, που εισάγουν με ακρίβεια τον συμμετέχοντα στη διαδικασία της χαλάρωσης.


 Mind Release: Τεχνική brainstorming για τη δημιουργική σύνθεση ενός κειμένου. Στόχος είναι η εξάσκηση της επικοινωνίας του τριπτύχου σε παροντικό χρόνο. Μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία της γραφής οδηγούμαστε σε δομή, γνώση και εμπειρία της προσωπικής μας μοναδικής ενδοεπικοινωνίας.


Οι Συν-Θέσεις της Συνθετικής Αυτογνωσίας

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS