Γνωσιακή Ψυχολογία

Το τρίπτυχο Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα

Το τρίπτυχο Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα

Η σκέψη το σώμα και το συναίσθημα αποτελούν τα 3 εργαλεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Αυτό που διαχωρίζει έντονα τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου, βιολογικά τουλάχιστον, είναι η αντιληπτική του ικανότητα.

 

Η ανθρώπινη εξέλιξη δημιούργησε μέσα στην ιστορία, τις εγκεφαλικές προϋποθέσεις για την αντίληψή μας, κάτι που σήμερα καθρεπτίζεται στο μεγαλείο του πολιτισμού γύρω μας. Ό,τι έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της σκέψης του, άλλες φορές με στόχο την επιβίωση και άλλες με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του.

 

Γιατί όμως τα πράγματα αλλάζουν τον 21ο αιώνα; Γιατί η ανθρώπινη σκέψη έχει παράγει καταστροφικές ιδέες για το ίδιο το περιβάλλον; Γιατί η κοινωνία της πληροφορίας φέρνει το ανθρώπινο σώμα γεμάτο νέα ψυχοσωματικά προβήματα; Γιατί η ανθρώπινη επικοινωνία δεν συνοδεύεται πάντα από συναισθηματική ανταλλαγή και γιατί οι άνθρωποι οδηγούνται σε απομόνωση στα σύγχρονα αστικά κέντρα;

 

Οι απαντήσεις κρύβονται στη μελέτη του ανθρώπινου τριπτύχου.

 

Το ανθρώπινο τρίπτυχο δεν φαίνεται σήμερα να εξελίσσεται αρμονικά. Η σκέψη βρίσκεται σε μία υπερδιέργεση από τον βομβαρδισμό των πληροφοριών, το σώμα αρνείται ή δεν προλαβαίνει να έχει χρόνο αντίδρασης και το συναίσθημα ακολουθεί καταπιεσμένο από το βάρος των κοινωνικών επιταγών ή στερεοτύπων.

 

Σήμερα, που η αύξηση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων βρίσκεται σε έξαρση, σήμερα, που η ανθρώπινη επικοινωνία γίνεται μέσα σε ταχύτητες που δεν προλαβαίνει το συναίσθημα να γεννηθεί ή να εκφραστεί... σήμερα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου και τον επαναπροσδιορισμό του είναι.

 

Η Συνθετική Αυτογνωσία είναι η έρευνα της ενδοεπικοινωνίας της σκέψης, του σώματος και του συναισθήματος με στόχο την κορύφωση του δυναμικού που γεννιέται από κάθε ένα διαφορετικό τρίπτυχο. 

Δημιουργεί ολιστική δυνατότητα υγείας, ψυχικής και σωματικής.


Το τρίπτυχο Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα

 

 

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS