Γνωσιακή Ψυχολογία

Photolangage

Photolangage

Photolangage

 

Η σκέψη φωτογραφίζεται; Τα συναισθήματα έχουν εικόνα; Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον «φαίνονται» από μία μόνο φωτογραφία; Πώς λειτουργεί η εικόνα στην έκφραση; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους στη νέα γαλλική ομαδική μέθοδο ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας PHOTOLANGAGE

 

Μία εικόνα είναι τουλάχιστον χίλιες λέξεις σε μία στιγμή. Αυτή η γαλλική μέθοδος έκφρασης, διευκρινίζει τη συναισθηματική ένταση και τη δυναμική της γλωσσολογίας που περιγράφει ή προσπαθεί να περιγράψει την εικόνα μιας αίσθησης.

 

Το φωτογραφικό υλικό, ειδικά επιλεγμένο από την ερευνητική ομάδα του Groupe de Lyon, με δημιουργό τον Alain Baptiste και λειτουργεί τόσο ως μέθοδο διάγνωσης όσο και ως μέθοδο θεραπείας σε μία μεγάλη γκάμα ψυχικών διαταραχών.

 

Η εισαγωγή της σκέψης σε εικόνα & το αντίθετο,  ενεργοποίούνται από το λόγο... όταν κάθε μέλος της ομάδας απαντά σε μία ερώτηση με μία φωτογραφία.

 

Πώς βλέπω τον εαυτό μου ανάμεσα σε άλλους;

Πώς βλέπω τη σχέση μου 10 χρόνια μετά;

Πώς νιώθω όταν χαλαρώνω;

Πώς νιώθω όταν θυμώνω;

 

...άπειρες δυνατότητες έκφρασης μέσω του λόγου και της εικόνας... άπειρες δυνατότητες ερωτήσεων ανάλογα με τη στιγμή που δουλεύει εκείνη τη στιγμή η ψυχολογία μας...

 

 

H Photolangage είναι μέρος της προσέγγισης της Συνθετικής Αυτογνωσίας και εφαρμόζεται ανά περίσταση στα ατομικά ραντεβού και στις ομαδικές θεραπείες και τα σεμινάρια.

 


Photolangage

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS