Γνωσιακή Ψυχολογία

Αυτογενής Χαλάρωση

Αυτογενής Χαλάρωση

AUTOGENIC TRAINING

 

Τεχνική J.H.Schultz


H Ολική Χαλάρωση αποτελεί το αποκορύφωμα ισορροπίας του τριπτύχου μας σκέψη-σώμα-συναίσθημα. Μας μαθαίνει με ακρίβεια τα σημεία του σώματος που έχουν επιβαρυνθεί από τις συνήθειές μας. Απελευθερώνει τη σκέψη από το σώμα και δημιουργεί μία μοναδική αίσθηση του εαυτού μας, σαν να έχουμε πλήρη ελεύθερη αντίληψη μέσα σε ένα σώμα τόσο χαλαρό όσο αγγίζει η κατάσταση του ύπνου

 

Η τεχνική J.H.Schultz είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη. Ειδικά στην Γερμανία έχει καθιερωθεί ως απαραίτητη μέθοδος χειρισμού του πόνου και της αναπνοής σε μετεγχειρητικούς ασθενείς. Έχει άμεσα αποτελέσματα στη διαχείριση του ψυχοσωματικού άγχους και αποτελεί ένα επιπλέον πρίσμα μέσα από το οποίο μπορεί ο καθένας μας να ελέγχει το τρίπτυχο του ανά πάσα στιγμή το χρειαστεί στη ζωή του.

 

Περιλαμβάνει:

 

Ασκήσεις αντίληψης έντασης, βάρους, release, ισορροπίας και εκτροπής της και ασκήσεις Ευθυγράμμισης του σώματος με στόχο την εισαγωγή στην τεχνική χαλάρωσης.

 

Από μερικές χαλαρώσεις οδηγούμαστε στην Ολική Χαλάρωση που κορυφώνει την αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω νοητικής διεργασίας.

 

Tο Body Release, που επιτυγχάνεται με την τεχνική αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης καθώς ενοποιεί τη δυναμική του τρίπτυχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα.

 

Εφαρμόζεται άμεσα σε κρίσεις πανικού, άγχους και αποτελεί μία πολύτιμη βάση για δημιουργική γραφή και σύνθεση. Η Τεχνική J.H.Schultz, μέσα από τα πλαίσια της Συνθετικής Αυτογνωσίας είναι εμπλουτισμένη με γνωσιακές πτυχές άσκησης και body training με ειδικές ασκήσεις ισορροπίας σε μπάλες pilates που εισάγουν με ακρίβεια τον συμμετέχοντα στη διαδικασία του βάρους και της ισορροπίας.

 

 

Οι σωματικές ασκήσεις είναι μέρος της προσέγγισης της Συνθετικής Αυτογνωσίας και εφαρμόζονται ανά περίσταση στα ατομικά ραντεβού και στις ομαδικές θεραπείες και τα σεμινάρια. Βοηθούν στην επαναφορά στο ΠΑΡΟΝ και τον πολύτιμο διαχωρισμό του σώματος από τη σκέψη, τη σκέψη που συχνά ταλαιπωρεί και απομακρύνει τον άνθρωπο από τη διαχείριση του προβλήματός του.

 


Αυτογενής Χαλάρωση

Related Articles

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS