Γνωσιακή Ψυχολογία

Η Εύη Σύρου

Η Εύη Σύρου

Η Εύη Σύρου  σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College) και στη συνέχεια, Κοινωνική Ψυχολογία Διαπολιτισμικών Δομών στη Γαλλία.

 

Ασχολήθηκε με την έρευνα της αλληλεπίδρασης συναισθηματικής και νοητικής διαδικασίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου εφάρμοσε τη θεωρία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε Ομάδες Καλλιτεχνών και Ψυχαναλυτών.

 

Μέσω της ερευνητικής ομάδας LEACM και υποτροφία του πανεπιστημίου Université Lumière Lyon2 προχώρησε την έρευνα σε διδακτορική διατριβή συνεργαζόμενη με το HAY GROUP της Βοστόνης και της Αθήνας, ερευνώντας πιο συστηματικά την επίδραση του κοινωνικού ρυθμού στη διαμόρφωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 

Εξειδικεύτηκε, παράλληλα, στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης, θεραπείας και αυτογνωσίας Photolangage (μέθοδος βασισμένη στη φωτογραφία), στο Ψυχόδραμα (μέθοδος βασισμένη στην υποκριτική), την τεχνική αντιμετώπισης του άγχους autogenic training (μέθοδος βασισμένη στην αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω release) και τη γνωσιακή διάγνωση & θεραπεία μαθησιακών δυσκολιών (μέθοδος βασισμένη στις μελέτες του PIAGET).

 

Από το 2003, εργάζεται στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχολογίας με ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες στις οποίες εισάγει συνθετικά, διαφορετικές προσεγγίσεις έκφρασης με στόχο την αλληλεπίδραση και ενεργοποίηση του τριπτύχου: «σκέψη – σώμα - συναίσθημα». Δημιούργησε τη θεραπευτική προσέγγιση της Συθετικής αυτογνωσίας που εφαρμόζεται πλέον συστηματικά σε κάθε θεραπεία.

 

Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αθήνα και στην επαρχία σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες σε βουνό ή θάλασσα. Αρθρογραφεί στην Ελλάδα και την Γαλλία και εισηγούνταν για 5 χρόνια στο ειδικό πρόγραμμα έκφρασης μέσω role playing “GLOBAL ASSIMILATION” στο πανεπιστήμιο του ST Etienne.

 

Από το 2010 ξεκίνησε να συμμετέχει ως μέλος του οργανισμού AFCEA  στα ετήσια συνέδρια του ΝΑΤΟ με προσωπικό στόχο την εισαγωγή της ψυχολογίας & των κοινωνικών επιστημών στους διεθνείς οργανισμούς και την προώθηση του ανθρωπιστικού παράγοντα στις παγκόσμιες δομές.

 

Το Μαίο του 2011 εγκρίθηκε με την επίσημη συνεργασία του Fabrice Bak από τη Λυών να εκπαιδεύει ειδικούς στην Ελλάδα στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης & θεραπείας Μαθησιακών Δυσκολιών με τη μέθοδο PIAGET. Επίσης, το Δεκέμβριο του 2011 πήρε την άδεια από τον Jean Babtiste για την εκπαίδευση στη χώρα μας ειδικών στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης & θεραπείας Photolangage.


Παράλληλα με την ψυχολογία, η Εύη Σύρου έχει παρακολουθήσει 1 χρόνο θέατρο στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας, 2 χρόνια στο θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ρέντη με 3 συμμετοχές σε παραστάσεις, 1 χρόνο Σύγχρονο Χορό στο Πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon2 , 2 χρόνια Σωματικό Θέατρο & Αυτοσχεδιασμό στην ομάδα Άτροπο με 1 συμμετοχή σε παράσταση και 7 χρόνια Capoeira. Από το 2010 ασχολείται παράλληλα με την αγωνιστική Ιστιοπλοϊα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Αδείας για την Ελληνική Επικράτεια:

15589/23-05-07

 

Για τη Γαλλική Επικράτεια:

DHOS/DREES/2003/143 DU 21 MARS 2003 (DES A11 NO 5416)


Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS