Γνωσιακή Ψυχολογία

Διατροφικές Διαταραχές

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ & ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ.

Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν τη νέα μάστιγα ψυχοσωματικής αντίδρασης του 21ου αιώνα. Η καταπιεστική κοινωνική εικόνα των media, οδηγεί καθημερινά έναν από εμάς σε μία εξαντλητική δίαιτα, σε βουλιμικές συμπεριφορές ή ακόμη και σε παρεμβατικές επεμβάσεις για τη διακοπή της τροφής!

Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο μία διαταραχή για το σώμα. Κάθε διαταραχή πρόσληψης της τροφής, είτε προς την ανορεξία είτε προς την παχυσαρκία… δημιουργεί το κατάλληλο ψυχολογικό υπόβαθρο για την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την αδυναμία συναισθηματικής επικοινωνίας και την απομόνωση.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις διατροφικές διαταραχές; Υπάρχει άραγε θεραπεία με βέβαιο αποτέλεσμα; Πόσο χρόνο διαρκεί μία τέτοια θεραπεία; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κίνδυνος για την ψυχολογία μας και τη ζωή μας; Είναι απαραίτητο να θεραπευτούμε ή μήπως θα περάσει… μόνη της η διαταραχή;

Κι αν οι διατροφικές διαταραχές είναι μάστιγα, οι τροφικές ταραχές που έχει υποστεί η παραγωγή της τροφής τον 21ο αιώνα… είναι απλά τρομακτική.
Σε αυτό το σεμινάριο δεν θα ασχοληθούμε με τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά μόνο με τις λύσεις που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή!

Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και θα πραγματοποιηθεί ανάλυση των τοξινών που περιέχουν οι τροφές μας και τρόπους να τις εξουδετερώνουμε πριν είναι πραγματικά αργά για την υγεία μας.

45min διάλεξη & 30 λεπτά ασκήσεις αντίληψης του βάρους μας και της εικόνας του σώματός μας.
Εύη Σύρου - Γνωσιακή Ψυχολόγος
Doctorante UNIVERSITE LUMIERE LYON2


Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS