Γνωσιακή Ψυχολογία

Οι αλήθειες & τα Ψέματα της Ερωτικής Επιθυμίας ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:  14 ΜΑΙΟΥ 2016


Οι αλήθειες & τα Ψέματα της Ερωτικής Επιθυμίας

Πόσο θα σκύψεις να βρεις τη ρίζα σου,
Να κλείσει ο κύκλος;
Δεν κλείνει.
Όχι κύκλος.
Σπείρα.

Γιάννης Ρίτσος, Ερωτικά

 

Μέχρι πού φτάνει η ερωτική επιθυμία; Μέχρι την καταστροφή ή μέχρι την αναγέννηση;

Γιατί απογοητευόμαστε; Τι ψάχνουμε; Τι θέλουμε από τον έρωτα; Πότε γεμίζουμε και πότε αδειάζουμε από τις σχέσεις μας; Κρατάει ο έρωτας για πάντα; Είναι αλήθεια ότι η αγάπη υπερισχύει της ερωτικής επιθυμίας; Και αν ναι, πώς μοιάζει αυτή η αγάπη; 

Στο τέλος αυτού του σεμιναρίου, θα έχουμε ανακαλύψει μέσα από 5 διαφορετικές τεχνικές έκφρασης τις αλήθειες και τα ψέματα της σκέψης μας, του σώματός μας και του συναισθήματός μας!

Το σεμινάριο αυτό μελετά τις 3 γλώσσες του τριπτύχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα για την ερωτική επιθυμία:

Η σκέψη μας για τον έρωτα (όνειρα, προσδοκίες, στερεότυπα & ηθική)

Το σώμα μας για τον έρωτα ( αντίληψη σεξουαλικής προτίμησης/ ικανοποίησης & ταμπού σωματικής εκφραστικότητας)

Το συναίσθημά μας για τον έρωτα/αγάπη/σεξ/πάθος/ (καταγραφές συναισθηματικών καταστάσεων που μας κινητοποιούν/εμποδίζουν)

Το τρίπτυχο στο έρωτα είναι μία δυναμική πραγματικότητα που άλλες φορές μας καθοδηγεί ικανοποιητικά και άλλες μας παραπλανεί με αποτέλεσμα να απογοητεύομαστε και να οδηγούμαστε στην αποχή ή την κατάθλιψη. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν το αποκωδικοποιούμε πάντα σωστά. Έτσι, άλλη είναι η αλήθεια που μας υποδεικνύει και άλλα τα ψέματα που ακολουθούμε. Είναι πολύ συνηθισμένο να καταπιέζουμε κάτι από το τρίπτυχο σε βαθμό που χαλάει τελικά τη σχέση μας με τον άλλο/η ή, ακόμη χειρότερα, τη σχέση μας με τον εαυτό μας. 

Τα 5 μέσα έκφρασης που θα χρησιμοποιήσουμε:

art therapy - drama therapy - autogenic training - photolangage - Danis Bois

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους:

"ψάχνουν τον έρωτα και δεν τον βρίσκουν ή βρίσκονται σε κατάθλιψη ή παραίτηση"

"έχουν προβληματισμούς σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή"

"έχουν φαντασιώσεις άσχετες με τη σεξουαλική δραστηριότητά τους και δεν ξέρουν πώς να τις ερμηνεύσουν"

"έχουν μακροχρόνιες σχέσεις ή οικογένεια και ανησυχούν για την ποιότητα της ερωτικής τους ζωής"

"έχουν δυσκολίες σωματικής απελευθέρωσης & ικανοποίησης"

"έχουν προβλήματα ή διαφορές στο ρυθμό της σεξουαλικής επαφής με το σύντροφό τους ή στην πρακτική τους"

"αναρωτιούνται αν η σεξουαλική τους διάθεση είναι νεκρή"

"αναρωτιούνται για τη διατήρηση της λίμπιντο μέσα σε μακροχρόνιες σχέσεις"

"δεν ξέρουν πώς να βρουν τον έρωτα"

"δηλώνουν μπλοκαρισμένοι ή δεν καταφέρνουν να κάνουν σχέσεις"

Το σεμινάριο συνοντίζουν παράλληλα:

* Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Σωματοψυχοπαιδαγωγική τεχνική Danis Bois

* Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος, Doctorante Université Lumière Lyon2, Συνθετική αυτογνωσία: art therapy - drama therapy - autogenic training - photolangage


Ημερομηνία σεμιναρίου: Δευτέρα 14 Μαιου 2016
Τόπος διεξαγωγής: Συνθετική Αυτογνωσία, Μυκηνών 11 & Μ.Αλεξάνδρου, Κεραμεικός (πλησίον μετρό Κεραμεικός)

Διάρκεια: 5 ώρες 12.00-17.00
Ώρα προσέλευσης: 11.45
Συμμετοχή: €60 (€50 για άνεργους, φοιτητές &πολύτεκνους €40άτομα με αναπηρία)
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 18 (τηρείται σειρά προτεραιότητας)


Απαραίτητα: Άνετα ρούχα & κάλτσες
Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής

 

Πληροφορίες & Εγγραφές:
210 34 75 071 & [email protected]/* */

---------------------------------------------

 

Τι είναι Σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδος << Danis Bois  >> 

*      Δώσε κίνηση σε αυτό που είναι ακίνητο

*      Κάνε αισθαντικό αυτό που έχει γίνει << αναίσθητο >>

*      Κάνε συνειδητό αυτό που δεν είναι συνειδητό

Αυτά είναι τα τρία αξιώματα που αποτελούν τις θεμελιώδους αρχές της μεθόδου <>. Μία επιστήμη που απελευθερώνει την κίνηση από την αντίληψη που έχουμε δημιουργήσει για αυτήν , μετατρέποντας την σε πράξη επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους .

Ο ίδιος ο Danis Bois συνηθίζει να λέει << θα ήθελα να διευθύνω ένα πρακτορείο ταξιδιών που αντί να προτείνει τους ανθρώπους μία επίσκεψη στις Πυραμίδες της Αιγύπτου , θα τους προκαλούσε να επισκεπτούν  κάθε άγνωστο μέρος του σώματος τους >>.

Το κλειδί της σωματοψυχοπαιδαγωκής είναι η βαρύτητα. Αύτο είναι κάτι που πηγαίνει σε ό,τι προτάσσουν οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής. Τα πάντα σε ωθούν στην ταχύτητα σήμερα . Κι όμως η βραδύτητα έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Μόνο μέσα από αυτή μπορείς να καταλάβεις όλες τις προεκτάσεις μίας κίνησης. Αυτό αν το δεις κατ επέκταση στη ζωή , οξύνει την αντίληψη που έχει κανείς απέναντι στα πράγματα. Η βραδύτητα μεγαλώνει την ικανότητα μας να συνειδητοποιούμε αλήθειες για τους άλλους και για τον εαυτό μας, μεγαλώνει την αντιληπτική μας ικανότητα και μας κάνει πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση

*      Ασκήσεις διεύρυνσης της χωρικής αντίληψης

*      Ασκήσεις διεύρυνσης της χρονικής αντίληψης

*      Κίνηση της αναπνοής και ασκήσεις χαλάρωσης

*      Ασκήσεις σύνδεσης σώματος – πνεύματος

*      Ασκήσεις επαφής με το βαθύτερο εαυτό

Το σώμα είναι η αναπαράσταση των ψυχολογικών μας εμποδίων τα οποία παίρνουν μορφή σε κάποιες περιοχές του σώματος ανάλογα με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του καθενός.

Μέσα από την τέχνη του χορού και όχημα την αισθητήρια κίνηση, το σώμα μαθαίνει να είναι περισσότερο συντονισμένο , να εκφράζεται καλύτερα και κυρίως να είναι << παρόν>>.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα μοιάζουν να ξεχνούν το σώμα τους, κάνουν μονάχα μηχανικές κινήσεις , δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Τι είναι η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Συνθετικής Αυτογνωσίας:

Πώς μπορούμε άραγε να αποκωδικοποιήσουμε τις γλώσσες του εαυτού μας και να τις ισορροπήσουμε σε αυτό το κανάλι τρίπτυχης συνεννόησης σκέψη-σώμα-συναίσθημα; Πού συναντά η σκέψη το συναίσθημα και πότε τείνουν να επικοινωνήσουν; Τι συμβαίνει όταν αποκωδικοποιείται η γλώσσα του σώματος;

Όλα αυτά τα ερωτήματα οδηγούν με την ενασχόλησή τους, σε αυτό που ονομάζουμε Συναισθηματική Νοημοσύνη, τη νοημοσύνη δηλαδή, που προκαλεί μία ολιστική ετοιμότητα στο παρόν, καθώς συνδυάζει όχι μόνο τη χρήση νοητικών διεργασιών, αλλά συμπεριλαμβάνει τη βαθύτερη κατανόηση της ενδοεπικοινωνίας μας και πολύ περισσότερο, του άλλου!

Η εκπαίδευση/θεραπεία στην τρίπυχη επικοινωνία σκέψη-σώμα-συναίσθημα γίνεται με διαφορετικές τεχνικές.

Κάθε μία από αυτές στοχεύει σε διαφορετική ενεργοποίηση του τριπτύχου μας, δημιουργώντας τελικά μία ολιστική αντίληψη του ανθρώπινου δυναμικού ως νοητική, σωματική και συναισθηματική οντότητα.

Η εκπαίδευση/θεραπεία περιλαμβάνει:

Ασκήσεις ευαισθητοποίησης των αισθήσεων, παρατηρητικότητας, αυτοσυγκέντρωσης

Ασκήσεις αναπνοής σε συνδυασμό με κίνηση και λέξεις

Ασκήσεις έκφρασης και συναισθηματικής αποκωδικοποίησης με έμφαση στη γλώσσα του σώματος, την έκφραση του προσώπου & την κινησιολογία του ρυθμού που δημιουργείται από την ένταση του ήχου

Photolangage: Χρήση μεθόδου φωτογραφίας για την εισαγωγή της σκέψης σε εικόνα & το αντίθετο και την ενεργοποίηση του λόγου. Γαλλική μέθοδος έκφρασης , για τη διευκρίνιση της συναισθηματικής έκφρασης και τη δυναμική της γλωσσολογίας που περιγράφει ή προσπαθεί να περιγράψει την εικόνα μιας αίσθησης.

Ψυχόδραμα: υποκριτική δράση θεμάτων με στόχο τη βιωματική αντίληψη του συναισθήματος και την εκφραστική δυναμική του. Τεχνική Moréno.

Τεχνική Autogenic Training: Ασκήσεις αντίληψης έντασης, βάρους, release, ισορροπίας και εκτροπής της, με στόχο την εισαγωγή στην τεχνική χαλάρωσης. Από μερικές χαλαρώσεις οδηγούμαστε στην Ολική Χαλάρωση που κορυφώνει την αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω νοητικής διεργασίας. Tο Body Release, που επιτυγχάνεται με την τεχνική αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης καθώς ενοποιεί τη δυναμική του τρίπτυχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα. Εφαρμόζεται σε κρίσεις πανικού, άγχους και ελέγχου του πόνου σε χρόνιες ασθένειες. Αποτελεί, παράλληλα, μία πολύτιμη βάση για δημιουργική γραφή και σύνθεση. Τεχνική J.H.Schultz, εμπλουτισμένη με γνωσιακές πτυχές άσκησης και body training με ειδικές ασκήσεις ισορροπίας σε μπάλες pilates, που εισάγουν με ακρίβεια τον συμμετέχοντα στη διαδικασία της χαλάρωσης.

Mind Release: Τεχνική brainstorming για τη δημιουργική σύνθεση ενός κειμένου. Στόχος είναι η εξάσκηση της επικοινωνίας του τριπτύχου σε παροντικό χρόνο. Μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία της γραφής οδηγούμαστε σε δομή, γνώση και εμπειρία της προσωπικής μας μοναδικής ενδοεπικοινωνίας.

Τα σεμινάρια που διοργανώνονται έχουν κάθε φορά ένα διαφορετικό θέμα μέσα από το οποίο μπορούμε να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε τη σχέση μας με το σώμα μας, τη σκέψη μας και το συναίσθημά μας.

*


Το βιωματικό σεμινάριο για τον έρωτα έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις τις Ελλάδας και τα έργα ζωγραφικής για τον Έρωτα εκτέθηκαν στο Art Cafe The Artivist. 


 
*
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
Αν ήσουν ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ, τι θα συμβούλευες τον κόσμο;

Στείλτε την απάντησή σας (με ελληνικούς χαρακτήρες για την ελληνική γλώσσα) στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας.
Όλες οι απαντήσεις θα αναρτηθούν ΑΝΩΝΥΜΑ στην ιστοσελίδα της Συνθετικής Αυτογνωσίας. Διαβάστε τις απαντήσεις σας στο:  http://www.evysyrou.gr/easyconsole.cfm/id/118

 

 


Facebook

Like us on :

Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;

Σεξουαλική εξάρτηση

Υπάρχει εθισμός στο σεξ;

Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;

Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία

Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.


Δημιούργημα της: Dynamic Works
Powered By: EasyConsole CMS