Αλήθειες & Ψέματα Του Έρωτα

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:  6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021


Αλήθειες & Ψέματα Του Έρωτα

Οι Αλήθειες & τα Ψέματα της Ερωτικής Επιθυμίας.
💕💕
Μέχρι πού φτάνει η ερωτική επιθυμία; Μέχρι την καταστροφή ή μέχρι την αναγέννηση; Tι ψάχνουμε; Τι θέλουμε από τον έρωτα; Πότε γεμίζουμε και πότε αδειάζουμε από τις σχέσεις μας; Κρατάει ο έρωτας για πάντα; Είναι αλήθεια ότι η αγάπη υπερισχύει της ερωτικής επιθυμίας; Και αν ναι, πώς μοιάζει αυτή η αγάπη;

Στο ξεκίνημα αυτού του βιωματικού σεμιναρίου θα "δούμε" με μια φωτογραφία (μέθοδος Photolangage) αυτό που σήμερα πιστεύουμε ότι είναι ο έρωτας για εμάς. Μέχρι το τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε ανακαλύψει μέσα από διαφορετικές τεχνικές έκφρασης και κινητικής αναπαράστασης τις αλήθειες και τα ψέματα της σκέψης μας, του σώματός μας και του συναισθήματός μας! Μπορεί όλες αυτές οι γλώσσες με τις οποίες θα μελετήσουμε το θέμα "'έρωτας" να έχουν κοινά. Μπορεί, όμως, να μας εκπλήξουν και να αγγίξουν αλήθειες και ανάγκες του εαυτού μας που ήταν κρυμμένες κάτω από συνήθειες, φόβους, ταμπού. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το εμπεριστατωμένο Check-up του εαυτού μας θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε την αυτοπεποίθησή μας ως Δότες και Δέκτες του έρωτα στη ζωή μας, ανεξάρτητα από τα αν είμαστε ή όχι μέσα σε μία σχέση.

Το σεμινάριο αυτό καλλιεργεί τις 3 γλώσσες του τριπτύχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα για την ερωτική επιθυμία:
Η σκέψη μας για τον έρωτα (όνειρα, προσδοκίες, στερεότυπα & ηθική) | Το σώμα μας για τον έρωτα (αντίληψη σεξουαλικής προτίμησης/ ικανοποίησης & ταμπού σωματικής εκφραστικότητας) |
Το συναίσθημά μας για τον έρωτα/αγάπη/σεξ/πάθος (καταγραφές συναισθηματικών καταστάσεων που μας κινητοποιούν/εμποδίζουν).

Το τρίπτυχό μας στον έρωτα είναι μία δυναμική πραγματικότητα που άλλες φορές μας καθοδηγεί ικανοποιητικά και άλλες μας παραπλανεί με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε και να οδηγούμαστε στην αποχή ή την κατάθλιψη. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν το αποκωδικοποιούμε πάντα σωστά. Έτσι, άλλη είναι η "αλήθεια" που μας μιλάει και άλλα τα "ψέματα" που ακολουθούμε. Είναι πολύ συνηθισμένο να καταπιέζουμε κάτι από το τρίπτυχο, σε βαθμό που χαλάει τελικά τη σχέση μας με τον άλλο/η ή, ακόμη χειρότερα, τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

💖
Τα 3 μέσα έκφρασης που θα χρησιμοποιήσουμε:
- Drama therapy (Χτίσιμο χαρακτήρα του έρωτα).
- Photolangage (Αναπαράσταση του έρωτα με τεχνική φωτογραφίας).
- Art Therapy (Αυτοσχεδιασμός και βιωματική κίνηση του ερωτικού χαρακτήρα).

💖
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους:
" λένε ότι ψάχνουν τον έρωτα και δεν τον βρίσκουν ή βρίσκονται σε κατάθλιψη ή παραίτηση"
"έχουν προβληματισμούς σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή"
"έχουν φαντασιώσεις άσχετες με τη σεξουαλική δραστηριότητά τους και δεν ξέρουν πώς να τις ερμηνεύσουν"
"έχουν μακροχρόνιες σχέσεις ή οικογένεια και ανησυχούν για την ποιότητα της ερωτικής τους ζωής"
"έχουν δυσκολίες σωματικής απελευθέρωσης & ικανοποίησης"
"έχουν προβλήματα ή διαφορές στο ρυθμό της σεξουαλικής επαφής με το σύντροφό τους ή στην πρακτική τους"
"αναρωτιούνται αν η σεξουαλική τους διάθεση είναι νεκρή"
"αναρωτιούνται για τη διατήρηση της λίμπιντο μέσα σε μακροχρόνιες σχέσεις"
"δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τον έρωτα"
"δηλώνουν μπλοκαρισμένοι ή δεν καταφέρνουν να κάνουν σχέσεις"

🙌
Το σεμινάριο συντονίζουν παράλληλα:
Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος, Doctorante Université Lumière Lyon2.
Αναστασία Γεωργαλά, Χορεύτρια-Χορογράφος.

💕
Λίγα λόγια για τις συντονίστριες:
Η Εύη Σύρου σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College) και στη συνέχεια, Κοινωνική Ψυχολογία Διαπολιτισμικών Δομών στη Γαλλία.

Ασχολήθηκε με την έρευνα της αλληλεπίδρασης συναισθηματικής και νοητικής διαδικασίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου εφάρμοσε τη θεωρία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε Ομάδες Καλλιτεχνών και Ψυχαναλυτών.

Μέσω της ερευνητικής ομάδας LEACM και υποτροφία του πανεπιστημίου Université Lumière Lyon2 προχώρησε την έρευνα σε διδακτορική διατριβή συνεργαζόμενη με το HAY GROUP της Βοστόνης και της Αθήνας, ερευνώντας πιο συστηματικά την επίδραση του κοινωνικού ρυθμού στη διαμόρφωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Εξειδικεύτηκε, παράλληλα, στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης, θεραπείας και αυτογνωσίας Photolangage (μέθοδος βασισμένη στη φωτογραφία), στο Ψυχόδραμα (μέθοδος βασισμένη στην υποκριτική), την τεχνική αντιμετώπισης του άγχους autogenic training (μέθοδος βασισμένη στην αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω release) και τη γνωσιακή διάγνωση & θεραπεία μαθησιακών δυσκολιών (μέθοδος βασισμένη στις μελέτες του PIAGET).

Από το 2003, εργάζεται στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχολογίας με ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες στις οποίες εισάγει συνθετικά, διαφορετικές προσεγγίσεις έκφρασης με στόχο την αλληλεπίδραση και ενεργοποίηση του τριπτύχου: «σκέψη – σώμα - συναίσθημα». Δημιούργησε τη θεραπευτική προσέγγιση της Συνθετικής αυτογνωσίας που εφαρμόζεται πλέον συστηματικά σε κάθε θεραπεία.
Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αθήνα και στην επαρχία σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες σε βουνό ή θάλασσα. Αρθρογραφεί στην Ελλάδα και την Γαλλία και εισηγούνταν για 5 χρόνια στο ειδικό πρόγραμμα έκφρασης μέσω role playing “GLOBAL ASSIMILATION” στο πανεπιστήμιο του ST Etienne.
Το 2010 ξεκίνησε να συμμετέχει ως μέλος του οργανισμού AFCEA στα ετήσια συνέδρια του ΝΑΤΟ με προσωπικό στόχο την εισαγωγή της ψυχολογίας & των κοινωνικών επιστημών στους διεθνείς οργανισμούς και την προώθηση του ανθρωπιστικού παράγοντα στις παγκόσμιες δομές.
Το Μαίο του 2011 εγκρίθηκε με την επίσημη συνεργασία του Fabrice Bak από τη Λυών να εκπαιδεύει ειδικούς στην Ελλάδα στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης & θεραπείας Μαθησιακών Δυσκολιών με τη μέθοδο PIAGET. Επίσης, το Δεκέμβριο του 2011 πήρε την άδεια από τον Jean Babtiste για την εκπαίδευση στη χώρα μας ειδικών στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης & θεραπείας Photolangage.
Παράλληλα με την ψυχολογία, η Εύη Σύρου έχει παρακολουθήσει 1 χρόνο θέατρο στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας, 2 χρόνια στο θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ρέντη με 3 συμμετοχές σε παραστάσεις, 1 χρόνο Σύγχρονο Χορό στο Πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon2 , 2 χρόνια Σωματικό Θέατρο & Αυτοσχεδιασμό στην ομάδα Άτροπο με 1 συμμετοχή σε παράσταση και 7 χρόνια Capoeira. Από το 2010 ασχολείται παράλληλα με την αγωνιστική Ιστιοπλοϊα.
💕
Η Αναστασία Γεωργαλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου «Ελληνικό Χορόδραμα» και εκπαιδευόμενη στο Dance Movement Therapy (Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος), με συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση στο αντικείμενό της (Μουσικοκινητική Αγωγή στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με τη Μαρία Κυνηγού, Κλασικό Χορό με τους Alexei Feoktistov (Κyrov), Σόνια Μοριάνωβ και Γιάννη Μέτση, Musical, κλπ). Βραβευμένη σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Χορογραφίας (1ο Βραβείο Πανελλαδικά για την παράσταση “Του Κουτρούλη ο Γάμος”-Δήμος Ταύρου, 2ο & 3o Βραβείο International Breaking & Hip Hop). Από το 2004 είναι ιδιοκτήτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Χορού «Χοροέκφραση» στο Αιγάλεω. Με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα π.χ. δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α . Διαρκής επαγγελματική δράση στον καλλιτεχνικό χώρο από το 1999 έως σήμερα, έχει επιμεληθεί κινησιολογικά παραστάσεις θιάσων και καλλιτεχνών, όπως: ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου, το Θίασο ’81, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στον Ερωτόκριτο, το Θίασο Αδράχτι, την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και τον Πολυχώρο Vault κ.ά. Βιωματικό Εργαστήριο Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο.

💌
Ημερομηνία σεμιναρίου: 6 Φεβρουαρίου 2020
Τόπος διεξαγωγής: Συνθετική Αυτογνωσία, Μυκηνών 11 & Μ.Αλεξάνδρου, Κεραμεικός (πλησίον μετρό Κεραμεικός)
Διάρκεια: 4 ώρες. 16.00-20.00
Ώρα προσέλευσης: 16.00
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15 (τηρείται σειρά προτεραιότητας)
Απαραίτητα: Άνετα ρούχα & κάλτσες
Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής

💌
Πληροφορίες & Εγγραφές:
210 34 75 071 & 6932442722 & [email protected]

💌
*Το βιωματικό σεμινάριο για τον έρωτα έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις της Ελλάδας με διαφορετικούς συνεργάτες στο χρόνο και τα έργα ζωγραφικής για τον Έρωτα εκτέθηκαν στο Art Cafe The Artivist στην Αθήνα.
* Η αφίσα είναι δημιουργία της Tomi Kyriakou

💘
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
Αν ήσουν ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ, τι θα συμβούλευες τον κόσμο;
Στείλτε την απάντησή σας (με ελληνικούς χαρακτήρες για την ελληνική γλώσσα) στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας www.evysyrou.gr
Όλες οι απαντήσεις θα αναρτηθούν ΑΝΩΝΥΜΑ στην ιστοσελίδα της Συνθετικής Αυτογνωσίας. Διαβάστε τις απαντήσεις σας στο:


Αλήθειες & Ψέματα Του Έρωτα

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Ποια ψυχολογία θα κερδίσει την καραντίνα

Όλοι οι άνθρωποι που ρωτώ αν φοβούνται για τον κορωνοϊό μου λένε «εγώ δε φοβάμαι για εμένα… φοβάμαι ...

Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Ο φανταστικός κίνδυνος του κορωνοϊού είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί χτίζει τα θεμέλια για μία ...

Η μάχη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Πώς θα γλυτώσετε τα παιδιά σας μέσα στην καραντίνα από το σύνδρομο του playstation. Ένα παιχνίδι ...

Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;