Νέα Ψυχοθεραπευτική ομάδα (12 Συναντήσεις)

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:  28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 μέχρι 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020


Νέα Ψυχοθεραπευτική ομάδα (12 Συναντήσεις)

Από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 19.30, νέα ομάδα του τριπτύχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα.
----------------------------------------------
Αναλυτικά η ομάδα :
Κύκλος για 12 Συναντήσεις
Κάθε Δευτέρα 19.30-21.00
***Με τηλεφωνική κράτηση στο 2103475071 ή με mail στο [email protected] μέχρι 15 σεπτεμβρίου 2020.
Επίσημη Έναρξη 28 Σεπτεμβρίου
----------------------------------------------
Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο κύκλο της Θεραπευτικής Ομάδας μας εκπαιδεύουν στο να μπορούμε να έχουμε επίγνωση του παρόντος, αποδοχή του παρελθόντος και κίνητρα για το μέλλον μας.
Στόχος αυτής της ομάδας είναι να εκπαιδευτεί ο καθένας μας στις 3 γλώσσες του τριπτύχου μας. Τη γλώσσα της σκέψης μου, τη γλώσσα του σώματός μου και τη γλώσσα του συναισθήματός μου.
Τι λέει η σκέψη, τι φωνάζει το σώμα, τι νιώθει το συναίσθημα. Πώς όλα αυτά επικοινωνούν. Πού συγκρούονται και πώς εναρμονίζονται. Και πώς μπορούν να εκφραστούν με τον πιο αβίαστο, μη ενοχικό και υγιή τρόπο.
 
Αυτή η ανοιχτή ψυχοθεραπευτική-ερευνητική ομάδα θα αγγίξει 6 βασικές πτυχές του ψυχισμού μας:
1. Τη σχέση με το σώμα μας
2. Τη σχέση με την εργασία μας
3. Τη σχέση με την οικογένεια
4. Τη σχέση με τη φιλία
5. Τη σχέση με τον έρωτα
6. Τη σχέση με τη δημιουργικότητά μας
 
Η ομάδα θα κινείται σε κάθε συνάντηση σε δύο 2 άξονες.
1ος άξονας:
Με τη βοήθεια μίας φωτογραφίας ανά συνάντηση, (Γαλλική μέθοδος Photolangage) θα "δούμε" τον εαυτό μας σε αυτούς τους 6 βασικούς τομείς της ζωής μας. Η τεχνική αυτή θα αποκαλύψει τις βαθύτερες ανάγκες μας, που κρύβονται πίσω από τις βασικές συναισθηματικές μας συνήθειες. Θα μας βοηθήσει να διερευνήσουμε τι μπορεί να μας μπλοκάρει στη σχέση μας με αυτούς τους 6 τομείς.
2ος άξονας:
Με τη βοήθεια σωματικών ασκήσεων (Τεχνική Αυτογενούς χαλάρωσης Autogenic Training) θα μπούμε σε μία διαδικασία εκπαίδευσης στο τρίπτυχο σκέψη-σώμα-συναίσθημα, που θα μας βοηθήσει να ξεμπλοκάρουμε ό,τι μας κρατά από το να εξελιχθούμε ή να αλλάξουμε σε αυτούς τους 6 τομείς της ζωής μας. Οδηγός μας, ανά φορά, το παιχνίδι ρόλων, η σωματική έκφραση από ασκήσεις έντασης σε εναλλαγή με χαλάρωση.
---------------------------------------------------
Η ομάδα απευθύνεται:
Σε όσους θέλουν να αλλάξουν, να μετακινηθούν, να καταλάβουν, να δημιουργήσουν, να πάρουν ρίσκο, να κάνουν τη δική τους "επανάσταση"... αλλά όλο βρίσκουν εμπόδια...
----------------------------------------------------
Καλή μας αντάμωση!
 
www.evysyrou.gr
----------------------------------------------------
 
Η Εύη Σύρου σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College) και μεταπτυχιακά, Κοινωνική Ψυχολογία Διαπολιτισμικών Δομών στη Γαλλία.
 
Επικεντρώθηκε στην έρευνα της αλληλεπίδρασης συναισθηματικής και νοητικής διαδικασίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου εφάρμοσε τη θεωρία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε Ομάδες Καλλιτεχνών και Ψυχαναλυτών.
 
Μέσω της ερευνητικής ομάδας LEACM και υποτροφία του πανεπιστημίου Université Lumière Lyon2 προχώρησε την έρευνα σε διδακτορική διατριβή συνεργαζόμενη με το HAY GROUP της Βοστόνης και της Αθήνας, ερευνώντας πιο συστηματικά την επίδραση του κοινωνικού ρυθμού στη διαμόρφωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.
 
Εξειδικεύτηκε, παράλληλα, στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης, θεραπείας και αυτογνωσίας Photolangage (μέθοδος βασισμένη στη φωτογραφία), στο Ψυχόδραμα (μέθοδος βασισμένη στην υποκριτική), την τεχνική αντιμετώπισης του άγχους autogenic training (μέθοδος βασισμένη στην αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω release) και τη γνωσιακή διάγνωση & θεραπεία μαθησιακών δυσκολιών (μέθοδος βασισμένη στις μελέτες του PIAGET).
 
Από το 2003, εργάζεται στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχολογίας με ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες στις οποίες εισάγει συνθετικά, διαφορετικές προσεγγίσεις έκφρασης με στόχο την αλληλεπίδραση και ενεργοποίηση του τριπτύχου: «σκέψη – σώμα - συναίσθημα». Δημιούργησε τη θεραπευτική προσέγγιση της Συνθετικής αυτογνωσίας που εφαρμόζεται πλέον συστηματικά σε κάθε θεραπεία.
Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αθήνα και στην επαρχία σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες σε βουνό ή θάλασσα. Αρθρογραφεί περιοδικά στην Ελλάδα και την Γαλλία και εισηγούνταν για 5 χρόνια στο ειδικό πρόγραμμα έκφρασης μέσω role playing “GLOBAL ASSIMILATION” στο πανεπιστήμιο του ST Etienne.
Το 2010 ξεκίνησε να συμμετέχει ως μέλος του οργανισμού AFCEA στα ετήσια συνέδρια του ΝΑΤΟ με προσωπικό στόχο την εισαγωγή της ψυχολογίας & των κοινωνικών επιστημών στους διεθνείς οργανισμούς και την προώθηση του ανθρωπιστικού παράγοντα στις παγκόσμιες δομές.
Το Μαίο του 2011 εγκρίθηκε με την επίσημη συνεργασία του Fabrice Bak από τη Λυών να εκπαιδεύει ειδικούς στην Ελλάδα στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης & θεραπείας Μαθησιακών Δυσκολιών με τη μέθοδο PIAGET. Επίσης, το Δεκέμβριο του 2011 πήρε την άδεια από τον Jean Babtiste για την εκπαίδευση στη χώρα μας ειδικών στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης & θεραπείας Photolangage.
Παράλληλα με την ψυχολογία, η Εύη Σύρου έχει παρακολουθήσει 1 χρόνο μαθήματα υποκριτικής στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας, 2 χρόνια στο θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ρέντη με 3 συμμετοχές σε παραστάσεις, 1 χρόνο Σύγχρονο Χορό στο Πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon2 , 2 χρόνια Σωματικό Θέατρο & Αυτοσχεδιασμό στην ομάδα Άτροπο με 1 συμμετοχή σε παράσταση και 7 χρόνια Capoeira. Από το 2010 ασχολείται παράλληλα με την αγωνιστική Ιστιοπλοϊα.
 
 


Νέα Ψυχοθεραπευτική ομάδα (12 Συναντήσεις)

Facebook

Like us on :

Άρθρα
Ποια ψυχολογία θα κερδίσει την καραντίνα

Όλοι οι άνθρωποι που ρωτώ αν φοβούνται για τον κορωνοϊό μου λένε «εγώ δε φοβάμαι για εμένα… φοβάμαι ...

Μένουμε σπίτι, αλλά βγάζουμε έξω το φόβο μας!

Ο φανταστικός κίνδυνος του κορωνοϊού είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί χτίζει τα θεμέλια για μία ...

Η μάχη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Πώς θα γλυτώσετε τα παιδιά σας μέσα στην καραντίνα από το σύνδρομο του playstation. Ένα παιχνίδι ...

Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες

Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;